Portal dzień dobry Brodnica w celu świadczenia usług lepszej jakości wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies).
Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz w celu dostosowania serwisu do indywidualnych potrzeb użytkownika.

Polityka prywatności

Administratorem danych jest Portal dzień dobry Brodnica - Internetowy Portal Informacyjny, który dba o prawo do prywatności użytkowników serwisu. Każdego użytkownika dzień dobry Brodnica, obowiązuje polityka prywatności, której treść znajduje się na tej stronie. Portal zastrzega sobie prawo do wprowadzania zmian w polityce prywatności, jednakże zmiany nie naruszą podstawowej zasady - dzień dobry Brodnica nie sprzedaje i nie udostępnia osobom trzecim danych personalnych czy adresowych klientów/ użytkowników Portalu.

 

Rejestracja

Osoby korzystające z rejestracji w serwisie ogłoszeń, komentarzy oraz forum oświadczają, że podane przez nich dane są zgodne z prawdą a także wyrażają zgodę (z aktualnie obowiązującą Ustawą o ochronie danych osobowych, oraz rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r.) na przetwarzanie ich przez Portal. Każdy zarejestrowany użytkownik serwisu ma prawo wglądu, usunięcia oraz modyfikacji swoich danych osobowych podanych podczas rejestracji. Uzyskane dane są przetwarzane przez nas w celu poznania Państwa oczekiwań, aby udoskonalać naszą ofertę oraz usługi. Poza formularzem rejestracji oraz formularzem w serwisie ogłoszeniowym oraz katalogu firm, dane osobowe mogą być zbierane podczas konkursów oraz innych działań na łamach dzień dobry Brodnica. Dane te są potrzebne do udostępnienia formularzy naszego serwisu. Dane użytkowników nie są udostępniane ani sprzedawane innym podmiotom. Okres przechowywania danych obowiązuje do wygaśnięcia umowy/cofnięcia zgody. 

 

Czy podanie danych jest wymagane?

Podawanie danych osobowych jest dobrowolne jednak niepodanie danych potrzebnych do świadczenia suługi uniemożliwi jej świadczenie. 

 

Inspektor Ochrony Danych Osobowych 

Kontakt z osobą odpowiedzialną za dane osobowe biuro@ddbrodnica.pl

Pliki Cookie i identyfikatory urządzeń

Używając portalu dzień dorby Brodnica wyrażają Państwo zgodę na wykorzystywanie plików cookie oraz identyfikatorów urządzeń do realizacji usług, personalizowania reklam i analizowania reklam na stronie - zobacz szczegóły. Jeżeli nie wyrażają Państwo zgody na używanie przez nas cookie, powinni je Państwo zablokować w ustawieniach swojej przeglądarki.

Jawne dane osobowe

Dane osobowe podane w portalu dzień dobry Brodnica przy okazji wysyłania komentarzy do artykułów, odpowiedzi na forum, itp. są dostępne dla wszystkich odwiedzających strony zawierające te dane. dzień dobry Brodnica nie ma możliwości zabezpieczenia swoich użytkowników przed osobami prywatnymi lub firmami, które te dane wykorzystają do przesłania Państwu informacji. Dlatego dane te nie podlegają Polityce Prywatności.

Wyłączenie odpowiedzialności

Informacje zawarte w artykułach na łamach ddbrodnica.pl są zgodne z opinią jego autorów. Opinie wyrażone przez społeczność na forum, w komentarzach, w artykułach czytelników lub w inny sposób nie zawsze są zgodne z opinią serwisu. 

ddbrodnica.pl oraz jego redakcja nie bierze na siebie odpowiedzialności za zamieszczone reklamy. Kupujący powinien być ostrożny odpowiadając na reklamę bądź wysyłając pieniądze. Przykładamy dużą wagę do uwierzytelnienia reklamodawcy, lecz nie możemy odpowiadać za postępowanie reklamodawców. Dane adresowe jak też szczegóły oferty każdego reklamodawcy można uznać za pewne tylko w momencie publikacji.

 

 

Twoje prawa związane z przetwarzaniem danych osobowych.

Przysługują ci następujące prawa w związku z przetwarzaniem przez nas Twoich danych osobowych:

- prawo do żądania sprostowania danych

- prawo dostępu do danych, w tym uzyskanie ich kopii

- prawo do usunięcia danych 

- prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego zajmującego się ochroną danych osobowych 

Twoje dane są przetwarzane na podstawie zgody możesz dodatkowo skorzystać z poniższych praw:

- masz prawo do wycofania zgody w zakresie w jakim są przetwarzane na tej podstawie. Wycofanie zgody nie ma wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem.

Jeżeli Twoje dane są przetwarzane na podstawie zgody lub w ramach świadczonej usługi (dane są niezbędne w celu świadczenia usługi) możesz dodatkowo skorzystać z poniższych praw:

- prawo do przenoszenia danych osobowych, tj. do otrzymania od administratora Twoich danych osobowych, w ustrukturyzowanym, powszechnie używanym formacie nadającym się do odczytu maszynowego. Możesz przesłać te dane innemu administratorowi danych.

W celu skorzystania z powyższych praw należy skontaktować się z administratorem lub z Inspektorem ochrony danych (dane powyżej).

 

 

 

 

Instagram YouTube Google+